i dag..

I dag har Ebba varit hemma , hon är förskyld men hon ska få gå imorgon tror vi. Jag och Abbe har varit på förskolan idag, oj vad han har lekt , hunnit med allt kan jag säga på 2 tim.

På em gjorde vi egna tvålar som Ebba har fått av tuva lisa i present. Nu har mina barn lite extra energi dom leker och springer med en kanin i mjukdjur. Det har inte varit så mycket syskonkärlek idag , dom har varit vänner . Ebba ville ta fram påskkäringar idag , det är typ det enda påskpynt vi har.  Idag blir det ingen träning , ska bara ut och gå en prommis, i morgon ska jag träna .


see you


Älskade barn

Började dagen med att lämna Ebbis kl8, vidare mot sjukhuset8:30 och ta prov i fingret , Abbe var så duktig han berättade för Gudrun att han ska sluta med tutten snart . Blodet var alldels mörkrött idag annars brukar det vara som hallonsaft, så det såg bra ut men Gudrun skulle ringa om svaret på em, sen gick vi vidare till lekterapin , spelade pingis , gjordehalsband, åkte rutchkana, lekte med riddarborgen . Kl11 åkte jag med Abbe till farmor , vi hade tid på banken idag att sätta om ett lån och fixa med pension, sen hem från banken hämta Abbe . När vi kom hem ringde min mobil och det var doktorn som ringde om provsvaret abbes värde idag är 75 fattar ni det gör inte jag. Är så jäkla glad för Abbes skull, imorgon kan han leka på dagis utan att ha mamma hack i häl efter sig när vi är där ett tag.  Ebba gick hem med filippa sen åkte dom på ridningen , dom var så duktiga alla barna . Ebba har fått in rätta takten i travet nu. Hon vill bara börja galoppera nu säger hon. När vi kom gjorde vi middag sen åkte jag och tränade skivstång , det var skönt. När jag kom hem var det fullt hus här hemma mormor , moster , syster + systers nya boyfriend Mattias. Detta var min dag. Jag kan tycka att det är skönt med såna här dagar ibland när det händer något hela tiden.

Vill bara skriva att jag älskar mina barn över allt annat på denna jord. Idag när doktorn ringde kännde jag nu har hon förgyllt våran dag . Det är så ovisst med den här sjukdom idag kan värdena vara höga nästa dag låga, men dom har sagt till oss när värdena börja stiga så stiger dom , men det kan vara svajigt i början .


VAR RÄDDA OM VARANDRA

Vitt

Har sovit skönt i natt, ebba är fortfarande krasslig. JAg blir så deppig när man vaknar och det är snöööö i dag oxå, blir jäkla trött på detta. I morgon ska Abbe ta prov och vi hoppas han är över 10.. I sommar fyller min mamma 50 år och hon vill bjuda oss på utlandsresa min familj och syrran, men vet ju inte hur det går med lillen och hans trombisar, det är så ovisst allt.

I går var vi på ikea handlade nytt soffbord och tvbänk , nu vill maria p ha allt i vitt, ante tyckte allt blev bra.. Sen fick besök av Jensa med familj, har inte träffat dom på ett tag. Om 2 tim åker man och kör ett pass, har varit duktig denna vecka 3 ggr har det blivit , till veckan ska jag kör mån , ons, fre, lör.

Till Anna

Hej Anna ! Vadvar det jag sa att det en pojk du hade i magen , Grattis till er alla. Nu har ni oxå fått en prins , kan tänka mig att stora systrarna är stolta. Hoppas du mår bra oxå. Abbe blev ju sjuk i infuensa här och värden gick ner , han hade mycket prickar, men nu har dom gått upp igen tror vi . Hoppas vi kan höras något när allt har lagt sig för er med rutiner och allt. Jag berättade för Abbe om Alvar , då sa han har den kommit ut nu mamma, ska hon börja jobba nu då!!!!!!!!!!!!

STORA KRAMAR FRÅN OSS TILL ER!

glömde en sak

ja jag glömde berätta om halsbandet till Abbe , som vi har beställt. Har ¨pratat med dom på sjukhuset om det finns något papper eller halsband till barn som har en blodsjukdom som Abbe men det finns det ej, så nu har jag äntligen vårat halsband kommit, där det står albin och hans person nr , vilken blodsjukdom han har och våra telnr finns påden brickan och det står Sweden oxå, jag har tänk mycket om det händer en olycka när vi kör bil och vi ligger avsvimmad och Abbe börjar blöda och när ambulans personalen kommer tilll platsen har han halsbandet runt halsen då ser dom direkt att han måste ha medicin för att stoppa blödningen , men nu hoppas jag att vi inte behöver uppleva detta bara. Men det är bra att vara förberedd. Där vi beställd Abbes halsband heter HANDSWEDEN.se.

snöstorm

Vaknade och trodde inte mina ögon att ddet var snöstorm ute, faan när ska vi få våran vååår ?????????????
Ebba är sjuk det började redan igår när jag hämtade henne på skolan , hon har ont i halsen och lite feber mammas prinsessa. Hon ligger framför tvn och på vilar nu. Vi var på stan igår , köpte jättefina jeans till ebba riktigt baggy, abbe fick en jättefin wct dress från nova star i grönt , han tog på sig den direkt när vi kom hem.

Denna dag ska vi bara vara hemma , vi ska försöka få barnvakt åt barna vi ska åka på ikea, handla nya saker till Ebbas rum , nytt bord , tvbänk. Jag måste även köpa tulpaner i dag så jag får några vår känslor.

Hej

Denna dag

En ny dag och det är fredag, skönt med helg , denna dag ser ut så här. Ebba ska på skolan kl.8, sen ska Abbe och jag åka och handla, sen kl.11.45 ska  jag köra ett lunch pass, då ska Abbe vara med farmor , sen slutar Ebba kl.13 och då ska vi in till stan hämta Abbes halsband på 925, köpa jeans till Ebba, ska förbi pirum parum oxå. När vi sedan kommer hem ska vi göra tacos mys och se på tummelisa som Ebba har fått.

I går kväll jag och Alexandra på birsta med pojkarna , vi åt på donken hur mycket folk som helst, men det var trevligt. Abbe var så trött när vi kom hem , han somnade sittandes tror jag.

Har fått Havtorn av Annelies mamma till Abbe , hon odlar såna jättesnällt av henne . Han har gått upp i trombisar nu kan jag sätta 100 kr på!!!!!


Ha en bra fredag, det ska vi.


Dagis

Det är några dagar sen jag skrev men , allt verkar gå rett bra , abbes förskylning har lagt sig hostar bara lite.
I dag har vi varit på dagis och hälsat på , barna var ute dom hade temadag , deras tema är vatten. Albin ville inte vara med när dom sjöng sånger ute .  Vi gick till en storsnöhög istället.  Han kände sig utanför på något sätt. - Han sa til mig : Mamma jag har inga kompisar att leka med här pådagis , då gör det ont i mammas hjärta kan jag säga . Hans bästa vän var hemma för lilla syster är sjuk , men tedde är hos oss nu och leker för fullt , inte ett enda bråk , jag blir så glad att han har tedde , dom tycker verkligen om varandra. Men nu ska vi börja vara på förskolan varje tis, ons. och då kommer han in gruppen på ett annat sätt, men jag är självklart med honom hela tiden eftersom han är så låg i sina trombisar, men jag tror att dom har gått upp lite han har inga peitecker i ansiktet och det är ju bra.

Nu kommer min man hem snart då möts vi dörren jag ska åka och träna ett pass, sen ska jag iväg på ljusparty hos svärmor, Jensa hämtar mig.

kram

Havtorn

Klev upp vid 7 idag och började dagen med en berocca känns skönt och nyttigt, brukar ta en sån varje morgon. Och sen åktejag och tränade , har tränat 3 ggr denna vecka . När jag kom hem möttes vi i dörren jag och ante, ebba dom skiulle till backen och åka slalom. I går kväll var mormor här och åt tacos , barna var så glada att träffa henne. Jag fick ett sms från cristel i Finland hon tipsade migom havtorn till Abbe och extra vitaminer som hon ger sin sån varje dag , detta började hon med när Emil var jättelåg i trombisar. Så idag har jag forskat vart man kan få tag på havtorn och beställde det på Life butiken i birsta, en flaska 100 kr men vad gör det man måste prova allt för lill prinsen , bara hans trombisar går upp.

I morgon ska jag ringa till Gudrun på barn sjukhuset, vill ha en doktor tid i morgon så dom kan lyssna på Abbes lungor, så det inte är lugninflam, hoppas inte !!!!!!!!!!!!!!!!! Nu ska vi åka till svärmor och äta middag  det bli kassler , potatis , sparrissås, så jäkla gott.


Hej hopp

LÖRDAG

Vaknade tidigt abbe hostade mycket på morgonen. Denna dag ska jag påstan tror jag och träffa Malla, gå på 925 , Ebba ville leka med Lisa och Ante och Abbe ska Molin bil . Ante ska tvätta ny bilen , skjutsa mig tillstan .I kväll kommer mormor hit på tacos middag.

till cristel..

Till cristel , jag undrar vad du ger för c vitamin till honom och vad det andra är som din son äter , kan du skriva till mig om det är du snäll. Abbe är fortfarand jätteförskyld ,han har sån slämm hosta. Idag ringde jag sjukhuset och frågade om vi kunde ge slämm lösande till honom så det får man inte ge barn med itp, fick order om att han ska drick a jätte mycket , men det vet vi redan. Hoppas att något händer i kroppen hans nu när han har fått flunsan, jag tror det är flunsan iallafall. Vi ska träffa våran doktor om någon vecka , vi vill fortsätta vara behandlingsfri ett tag till och se vad som händer i hans kropp , tror inte man ge det en månad man måste nog ge det ett kvartal iallafall. Nu ska vi sätta oss och spela försvunna diamanten medbarna, och ha lite fredags mys med popcorn.

Ha en skön fredagskväll

Fortfarande

Ja dagen går i hostans tecken , abbe är fortfarande sjuk. Vi har inte varit ute sen mån , hanär ganska rastlös. Och hans peitecker är så många så det ser ut som han har fått vattkoppar i ansiktet. Men annnars är allt bra med oss, igår blev han arg på mig och fick ett utbrott här hemma så jag lät honom vara arg och grina men när han kom till mig var hela ögonvrån blodröd ,d et har jag aldrig sett förrut, när jag tog med fingret kom det blod . Så då fick jag försöka lugna honom men det tog ett tag. Man kan inte låta bli och undra när han ska bli frisk lill skrutten, om den dagen nånsin kommer , det känns ganska hopplöst nu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

feber 40

Märkte igår att abbe börjar bli sjuk, han  vaknade med 39.4 i feber. Så idag är vi bara inne och ta det lugnt, men det är ju typiskt att han ska feber precis idag när vi skulle på dagis och hälsa på. Han har fått ganska mycket peitecker oxå men annars är allt bra med oss här i sundsvall. Abbe tar det lignt sitter vid tvn coh jag städar lite grann, tvättar det blir mycket tvätt när man kommer hem.

Jäklar vilket fint vädet vi har idag , det droppar från altan taket , jag känner lite vår nu kan jag säga, fattas bara en bukett tulpaner på bordet.

Tack för alla fina kommentarer jag får om Abbe och oss , det värmer .  I går kändes det som jag hade 3 barn vi fick vår nya bil och min man bara pratar om bilen och är så nöjd, men får han vara om han vill , det måste vara nåt manligt i det där med bilar.

Ha det gott i vår solen alla!         Ta vara på tiden här och nu den kommer inte tillbaka i repris!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

under

Ja vad ska man säga Abbes värden är under 10, inget kul kan jag säga. Blodet var bra idag och Abbe har inga blåmärken alls, han är inte blå i gommen heller! -men han har blivit sjuk , han nästan 39 feber, så det är kanske därför han var under 10. Vi har haft en underbar tripp till mormor. Imorgon skulle vi gå på dagis och hälsa på men det är ju så jävla typiskt nu att han har fått feber. Jag undrar bara när kommer hans värden att stanna , aldrg känns det som. Ska gå och sova nu GOD NATT ALLA

Lördag

Vaknade efter 7 med lillgubben. Sen fikade vi frukost och gjorde i ordning oss för dagens bravader, vi åkte till vällingby men där var det inte mycket att se. Sen åkte vi ut  mot barkaby Fyndade en tröja till mig , kepsar till Ante och abbe och nike skor till Abbe - han blev överlycklig  för dom . Han sa mamma dom här kan jag ha nu och till sommaren och jag kan springa jättefort i dom mamma ser du! och fort gick det kan jag säga. Sedan åkte vi hem mot mormor och mot solna, vi har bara tagit det lugnt , mamma har börjat med maten det ska bli lax med äpplen idag låter gott va? På måndag ska vi på sjukhuset och ta prov , undrar om värden ligger kvar hoppas bara det.  I kväll ska vi se på melodifestivalen undrar vi som vinner bara det inte blir snälla,snälla. I morgon när jag kommer hem ska jag börja märka kläder inför bytesmarknaden som är nästa helg.

ha det

sovit som

Sovit som en prinsessa i natt, jag somnade med abbe i sängen när vi läste saga, vaknade med ett ryck kl: 21:45 . Vi klev upp kl7 idag . Mormor har jobbat så Abbe och jag tog det lugnt på morgonen, vi åkte in till mammas jobb på Östermalm, hade aldrig varit där men vi hittade dit i allafall. Vi träffade mormors arbetskamrater , sen bar det av med lite shopping. Köpte present till Ante , adidas dress till Abbe , tights , scarf till Ebba , lyktor i Grönt till mig. Igår köpte jag en jättefin kofta på pk huset en ODD MOLLY i blått den var skitsnygg, jag lurade även på min mamma en oxå, men hon var rädd att hon var för tantig för den men det är hon inte för hon har inte fyllt 50 äns, hon köpte en grå. I går kväll åkte jag själv ut till outleten i barkarby , hittade inte mycket ett par skor och ett par tofflor till abbe. Sen åkte jag till toys och köpte några saker till Ebba . nu ska vi snart äta gud vad gott det ska bli med potatisgratäng och kött.

ha en skön kväll

Torsdag

Har sovit dåligt, har haft ont i magen - ägglossning, men det går över, I dag blir det junibacken och sedan stan. I går kväll åkte vi till Stinsen hade aldrig varit där men det var ett bra köpcentrum. Några fynd blev det iallafall. Ebba har knappt tid att prata med mig , nu när hon är hemma med pappa själv. Hoppas solen tittar fram här nere idag . Ha en bra dag

Framme

Allt har gått bra . Abbe somnade efter 2 tim och sov 1 tim. Väl framme gick vi på donken och åt. Sen åkte vi till city gross och handlade , Abbe handlade direkt för sin peng han fick av morfar. Ikväll ska vi åka till Stinsen och titta lite. Sen bara hem och mysa framför tvn. kramisar

Tågresa

Idag bär  det av mot stockholm , vi längtar abbe och jag efter mormor nu. Tåget går 1010 så morfar ska skjutsa oss dit eftersom han är hemma nu . Vi ska gå på junibacken men det är ingen nyhet för mina barn bruka göra ett besök där varje gång vi är i Stockholm , sen blir det tomtits, och shopping som gäller för oss, men vi ska bara vara och mysa . Hoppas det bara är bättre väder där än här hemma., fy faaan vad less jag är på snöööön!  Vill ha vår nu . I går blev det klart med våran nya bil som vi har köpt , jättekultycker min älskade make , ja jag tycker det oxå , det kommer att bli bra, vi får den på måndagen. Nä nu måste jag ge Ebba frullle innna skolan , vi ses och hörs alla glada. Hoppas baara tåg resan blir bra för Abbe.

till linda..

Till Linda som skrev på min blogg om sin son . Abbe har haft itp sen 28 April 2008, vi sökte för hans petiekier och blåmärken, dom tog oss påallvar direkt när vi ringde barnsjukhuset , vi fick komma in direkt då och då var hans värde 3. Han har fått alla möjliga behandlingar tex kortison tabletter , gammagl, kortisonpulser var det sista vi provade det har han fått en gång i mån i 5 mån , då steg hans värden, men sjunk lika fort tillbaka men nu har det hänt något i hans lilla kropp eftersom han har gått upp till 26 helt själv utan behandling. Man säger att man har kronisk itp när de har gått 6mån men man kan bli frisk 1-2 år oxå har läkarna sagt till oss . Dom har sagt till oss är man liten har man större chans att bli bra och enligt studier så blir pojkar lättare frisk än flickor vad jag har förstått. Jag förstår att ni har många frågor om itp men ni får gärna ringa mig 070- 6166661.... Jag har pratat med några mammor men dom har haft flickor som är tonåringar och det har inte hjälpt mig tycker jag , man vill prata med dom som har det som en själv..... Våran doktor säger oftas titta hur Abbe mår , är allmänn tillståndet bra , så är det ingen fara , fast ändå är det än fara för våra barns liv när dom är väldigt låg trombisarna. Tänk bara på att ha hjälm på honom när värdena är låga , det har vi och vi har varit med om att abbe ramlade från soffan ca 30 cm och fick en blödning i skalllen , det vill jag inte vara med om igen kan jag säga. En doktor sa även till oss blöder man inte mycket i början av sjukdomen så kommer man inte ha så lätt att blöda sen heller. Kram från mig och Abbe

EFTER MOLN KOMMMER SOLSKEN

Hej alla glada nu har solen lämnat sina mln här hos oss iallafall för Abbes värden har gått upp till 26 förstår ni vad glad jag blir. Det finns ett ordspråk : EFTER MOLN KOMMER SOLSKEN . Så är det hos oss iallafall idag. MAn är ganska vimsig av sig gjorde ordning båda barna skjutsade Ebba till skolan sen upp på hospitalet men väl inne där hade vi ingen tid som var bokad , det var nästa måndag. Men dom tog prov ändå på Abbe , allt gick bra hon var gullig sköterskan som tog på honom . Ante och jag var ganska säker på att det var under 10 men vi fick fel !!!!!!!!!!!!

Sen lunchade vi på moster Annas jobb, efter lunchen hem och hämta tjejerna , tog med Lisa hem idag eftersom det är ridning idag. Det gick bra på ridningen , dom red barbacka och Ebba fick ha en full vuxen häst. Nu kom Ante hem så jag ska i väg och träna , gud vad skönt att få svettas .

Hej hopp lingon  _ _ _ _ _

söndags morgon

lördagen var vi på stan och fikade men abbe ville inte följa med för han ville inte blöda näsblod igen sa han till oss , så han ville vara med samor= farmor. Vi fick mycket gjort på stan handlade present till ebbas kalas , köpte skor åt ebba , klädet åt ebba och andreas + ett jätte fint armband till mig på 925. Ante och jag gjorde en deal jag fick armbandet och han gör en ny tattoo. Det blev ett kienesiskt lyckoarmband för mig med swawroski kristaller och vitt guld , hela armbandet är hand gjort , många av er komma att tycka att det är as fult , det tyckte ante oxå men nu gillar han det, huvudsaken är att jag älskar det. Efter vi hade varit på stan ville ante åka och titta på en ny bil så då gjorde vi det , så nu ska vi nog köpa bil oxå kul va skit snygg var den , jag har fått vika mig nu det blir ingen volvo denna gång.

Idag blir det stor städning på altan och inne i huset, tvättning. På onsdag åker abbe och jag ner till mormor. vi längtar nu faktiskt.

näsblod

vaknade med ett ryck kl5:45 att ante ropade kom upp abbe blöder näsblod , när jag kom upp var dom på toan , ante fick stopp fort men han hade så mycket torkat blod i ansiktet och i sängen , på kudden stackarn mammas hjärta , han blev så rädd för han vill inte blöda , gud vad jag lider med honom........... Så nu får vi börja med nozoil! Varför han blödde beror nog på att han har petat inäsan och kännt snorkuse , så nu siiter både mamma och son vid tvn.. Gud vad jag önskar att denna sjukdom ska vända någongång eller hur !

I går var vi på bio hela familjen såg hundpensionatet den var bra , barna tyckte det var mysigt, så det blev en sen middag igår. I dag ska Ebba på ka´las , hon längtar jättemycket.

ha det bra

TACK

Tack snälla ni som skriver på min blogg , jag blir så glad att jag har kommit i kontakt med andra som har det som oss. Vi har haft det jättebra i fjällen , åkt skoter , skidor men mest blev det skoter. Abbe o ebba fick köra barnskotrar. Gissa om Abbe var glad!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sen har vi umgåtts med fam köhns hela helgen, dom har stugan 500m från oss . Abbe blev förskyld på lördagen och det brukar vara bra när han blir sjuk, dt kanske var därför hans värde var på 10, ante tror det iallafall.

Idag har Ante varit ledig, och jag har varit hos frissan klippo färg . Det var skönt att bara sitta och bli ompysslad..

Till leos mamma hoppas att värden stannar kvar och inte sjunker, hoppas att sjukdomen läker ut snart. Får leo gå på dagis, har han fått några behandlingar, när värdena har varit låga har ni fått handräknade trombisar då? har han gjort benmärgsprov? innan leo blev sjuk i itp var han sjuk mycket innan? Vår abbe var sjuk jättemycket både öroninflammation halsfluss flera gånger sen han var liten , precis veckan innan han fick itp hade han öroninflammtion och fick en dunder kur med pencillin 10ml 3ggr om dagen , jag tror att det var det som slog ut kroppen på något sätt, men det är vad jag tror men läkarna tror inte det iallafall.

Nu ska jag sätta mig och se på high school musical med Ebba . Idag fick Ebba ett inbjudningskort i brevlådan av mathias som går i hennes klass , han ska ha kalasdisco på lördag. Gissa om Ebba blev glad när hon fick kortet , hon sken som solen i karlstad. jag frågde vad vi ska köpa till han , hon vill ge han biobiljetter .. ..   kramisar till er alla



RSS 2.0