valborg

I dag är det valborg, och vi ska få främmande av köhns och klangs. Det ska bli trevligt med lite främmande. Abbe och jag åkte på glasögon jakt idag , vi hittade jättefina till han på åhlens , han fick välja själv. Jag hade lagt undan mina på 925 , var in till tjejerna där och kollade på nyheterna från Efva A - mycket fint. På onsdag är jag bjuden på vipkväll där , så då ska jag dit med några kompisar. förra gången hon hade vipkväll ,kunde jag ej gå, det var då Abbe ramlade och fick blödnig i skallen , men nu hoppas jag inte att något sånt händer.

Vi kommer inte gå på någon brasa i kväll närmast är kyrkan , vi blir hemma hela kvällen..........



Ha en trevlig sista April

Bra vecka

Denna vecka harvarit bra hittills, Mån var vi hos doktorn och pratade och tog prover nu har inte Abbe legat undet 10 på 11/2 mån. Värdet i mån var 32 jätteskönt. Tis var jag ut på jobbet och fick mitt schema . Pratade med chefen om våran resa vi ska göra i Dec  och allt känns bra . Det var kul att träffa alla barn igen och många hade blivit så stora.  I går har våran Abbe varit sjuk i 1 år och detta år har gått fort . Det jag och Andreas har varit med om önskar jag ingen . Men hur som helst lär man sig att se ljus punkter i livet tex när hans värden stiger sakta men säkert. Man trodde ju aldrig han skulle vara sjuk så här länge , hoppas bara allt är på väg att vända nu .

I morgon ska vi ha några kompisar på middag med deras barn !!!!!!!!!!

Ha en skön sista april

kram från mig och Abbe

Bra resa

Resan gick bra ner till mormor, fast Abbe frågade 50 000 ggr är vi framme snart! I går var vi på naturhistoriska kollade på alla utställningar , barna tyckte det var kul mest Ebbis. Sen gick Ebba och Ante på cosmonova, då var Abbe och jag i det fina vädret. Idag ska jag och Andreas åka in på stan själva , vet inte sist vi gjorde det, men skönt ska det bli iallafall. Vi kommer möta mormor och barna för sedan gå vidare till Gröna lund som har premiär idag. Abbe är mycket bättre i föskylningen , det har vänt nu oxå skönt.

mini semester

Har nyss varit och lämnat Ebba på skolan, ska fortsätta packa nu eftersom vi åker till Stockholm idag. Natten som varit har Abbe sovit väldigt bra , gud vad skönt det är att sova när man har haft sömnbrist i några dagar. Abbe är jättesnorig men itp barn får juinte ta någon nässpray , så han har haft det jobbigt med snoret, men fick tips av våran sköterska om en nässpray med saltlösning som kan vara bra . Att snyta sig vill inte, han är rädd att blöda i näsan. Han är jätterädd att han ska börja blöda förminsta lilla, han skriker till mig mamma blöder jag när han slår sig. Hoppas bara nu att han hinner bli frisk innan måndag ,när vi ska träffa doktor C och gudrun.

Ha en underbar helg med en massa solkramar från mig

Till Linda

till linda : Abbe har fått havtorns exilir weledas, men den flaskan är slut nu . Så jag har nyss kommit från life butiken och pratat med dom där om membrasinet . Är det en liten flaska som kostar ca 265.? Hur mycket ger ni er son av det ? och blandar du ut det oxå? Köpte du det där kollidioalt silver oxå på life butiken?
Jag vet inte vad Abbes värden är på idag men nu är han jätteförskyld och jag ser att värdet har sjunkit en del, men till veckan när vi ska ta prov är det säkert högre hoppas jag.

Vad kul att eran son svara bra på havtornen, så högt som han är idag, har aldrig våran varit , men hoppas den dagen kommer någongång.

kram maria

Genom förskyld utan nässpray

Ännu en sömnlös natt med min son, nu har han blivit genom förskyld, så nu blir han låg i tromb värde , men höjs sen när infektionen är borta. Det har varit jobbigt för honom i natt , han är jättesnorig men får inte ta någon nässpray för blödningsrisken. Men nu är vi i allfall vaken med 3- 4 tim sömn. Allt går finns värre saker gruva sig för. Min nacke gör fortfarande ont hade ingen träning i går men ska köra ett pass i dag i ställe. Nu har Abbe dryckit upp första havtornsdrycken som inte är så god men nu fick han 40 nya bär av  Filippas mormor, hon är snäll hon.

Ebba längtar till skolan , hon har haft lov tills i dag. hon går idag och morgon sen åker vi. Hörde att det skulle bli 20 grader i stockholm i helgen, gud vad skönt.


NATTEN SOM VARIT

Ja i natt har man inte sovit något kan jag ärligt säga, Abbe har bara snurrat i sin säng. Jaggick upp till honom för jag trodde han skulle bli sjuk men inte det han drömde nog hela tiden. Jag kan ärligt säga att jag är ganska trött idag. Abbe verkar vara ganska bra i värdena inte mycket prickar. 

I dag kommer Ebbas kompis Lisa hit och ska vara här till ridningen, tjejerna har fortfarande påsklov , dom börjar på ons. Ebba går bara 2 dagar sen åker vi till mormor.

Denna vecka blir det ingen provtagning men nästa måndag ska vi träffa doktor och även ta prov. 


CARPE DIEM

oj

Oj , vad har denna helg tagit vägen. Igår var jag och tränade sen fick vi främmande av jensa med familj. Ebba hade 2 kompisar här hela dagen, vid middagstid kom samor=farmor på middag. På kvällen åkte vi och hyrde film, barna hyrde varsin och vi en.

Abbe mår bra har lte peitekier hoppas bara det håller i sig , till helgen åker vi ner över mot mammsen. Ska snart i väg och köra ett pass nu på morgonen.

Ha en skön söndag

DRAKBORGEN

I dag har vi hunnit med mycket Abbe och jag. Vi åkte och storhandlade på morgonen , hem med grejorna. Hämtade Lisa och Ebba , hos lisa där Ebba hade sovit i natt. Vi styrde kosan mot drakborgen i birsta , och var där 3 timmar . Abbe var så svettigså Lisa  tyckte det såg ut som han hade duschat. Familjen köhn kom oxå till borgen . När vi kom hem somnade Abbe direkt i soffan , ebba var oxå trött . Nu ska vi snart gå hem till köhns , och äta pizza.

18 igår

Albins värde låg på 18 igår , och det är jätteskönt. Tänk att han inte var under 10. I går när Abbe vaknade var han på bra humör och många av peitekerna var borta , när vikom på sjukhuset och gudrun stack honom tyckte hon att blodet rann bra och jag fick stopp fort , det var skönt. Till småbarns mamman hur många gånger har din son fått gamma , har dom gjort flera tester och dom är säker att det är itp. Det är så olika med behandlingar , våran Abbe har nog fått över 20 gamma behandlingar , sen gav vi upp. Våran älskling har ju fått det mesta i behandlingar men några kvarstår , dom som är kvar är biverkningarna stora. Men nu får han vara utan behandling , och det har funkat bra. Vi har märkt på hans värden , blir han sjuk sjunker dom och sen stiger han  i värde , han har varit som högts i värde själv på 75 och då är det lyx kan jag säga . Då behöver man inte passa honom hela tiden. Men är han låg i värde , så får han ett väldigt dåligt humör har vi märkt.

Jag hoppas din son blir frisk snart inom nån månad. Våran har varit sjuk i snart 1 år och jag vet inte vart det här året har tagit vägen , det har varit mycket sjukhusbesök , nästan varje dag i början. Våran abbe har ju diagnos kronisk nu men han kan läka ut när som helst säger dom , vi får aldrig tappa hoppet om det .


KRAM FRÅN MIG

HÅLL TUMMARNA

I dag ska vi på sjukhuset på morgonen. Hoppas bara det inte är under 10 , men jag tror det i allafall, vi har haft en bra påsk varit ute mycket . I går träffade vi köhns och pojkarna lekte hela tiden , vad dom har längtat efter varandra.

vår väder

Hade en underbar dag i går med ett otroligt vår väder. Jag och barna var ute i flera timmar. Abbe har varit så duktig utan tutten , snacka om att man är stolt mamma.Igår kväll när han skulle gå och sova började han säga tutten ,mamma , är du törstig sa jag till honom nä jag vill ha tutten, men den har ju tomten hämtat sa jag till honom, ja men slå honom då då, så jag kan få den tillbaka , men då får ju inte jag ågra paket sa jag till han. Abbe skrattade men det går ju inte mamma. Ebba följde med mormor ut till stugan för att sova över, hon tyckte detskulle bli skönt . Hon har blivit så stor Ebba , så duktig i allt hon gör.

Denna dag är vi bjuden till mamma i stugan på middag. Vi måste vara ute i solen oxå .

hej hop

långfredag

startade morgonen med mys och frukost. Ante åkte vid 9 och skulle hjälpa min mormor med att flytta från hus till lägenhet.  jag och barna gick ut för att cykla , Abbe fick träna utan stödhjul och nu har han lärt sig . Han är så duktig och ebba cyklar så bra på ny cykeln. När Ante kommer hem ska jag åka fylla barna påskägg med några saker. Själv får man nog inget påskägg men det gör inget heller, huvudsaken barna får tycker jag.


GLAD PÅSK  ÖNSKAR JAG ER

behandling



Här får Albin en av sina alla kortison behandlingar in i armen, han är så duktig mammas lilla prins.

året som har gått

Var ut på mitt jobb med påskgodis till mina kollegor, men min chef börjde prata med mig innan jag kom in till min avd , det slutade med att jag åkte från jobbet och var jätteledsen, vill inte gå in på vad som har hänt , men jag mår ganska skit kan jag säga!!!!!!!!!!!!!!!!!!

För snart ett år sen blev våran Abbe sjuk han var inte 3 år ens. När vi kom in på sjukhuset den kvällen kommer jag i håg som igår , Vi fick en doktor som hette cecilia , hon berättade om att han hade itp , att hans tpk låg 3 när vi kom in. En frisk ligger mellan 150- 400. Denna natt somnar vi inte förrn efter 12 , vi fick en lunta papper att läsa om sjukdom typ. DAgen efter blir det kiovig behandling som han svara bra på , men värdena sjunker , doktorn beslutade i att göra en benmärgsprov för att se om märgen var frisk, eller se om det var leukemi det kan visa sig lika , detta kan jag lova var en pärss för oss både men just denna dag var alla våra förädrar och syskon med oss, och det kändes skönt. När catarina kom med provsvaret var som hela jorden stannade jag bara grinade, men allt var ju bra . Efter några veckor bestämmer våran doktor catarina att Abbe ska få äta kortison som han gör i nästan 6 veckor, och det var inge roligt med svajande humör och mat begär, han kunde äta hur mycket som helst. Han blev stor oxå gick upp 5 kg direkt , ganska läskigt vad en medicin kan göra me kroppen , hans huvud blev alldels stort o tjockt, magen var som en spärrballong. Vi såg inte sån skilnad på honom men nu när man tittar på bilder så ser man . Abbe svarade bra från början av kortisonet men sen sjunk värdena igen , även hans järn värden sjunk oxå och då pratade doktorn med Umeå om Albin , just samma dag som Ebba börjar Ettan ringer doktorn till mig och vi ska få göra benmärg i Umeå , en bredare undersökning. Då tänkte jag nu ska vi få gå igen allt detta igen , där upp var dom som änglar kan jag säga. Abbe blev väldigt förtjust i en sköterska . Men denna gång gick allt oxå bra , allt såg bra ut nu oxå, det var lite läskigt för Ante fick sitta och hålla honom tills han somnade. Sedan tog dom mer prover och kollade andra sjukdomar oxå men det var det inte heller. Så nu har även Umeå sagt att det är itp, vi trodde att vi skulle få åka hem men blev kvar över hela helgen då fick han kiovig 4-5 dagar men värdena steg bara upp till 5. I sept tror jag vi började med puls kortison intravenöst , då hade vår doktor pratat me Göran i stockholm som kan mest om denna sjukdom i sverige. Dom bestämmde att köra puls kortison i tre dagar en gång i mån, så det har vi gjort nu 5 mån . Abbes väden har stigit bra men sjunkit tillbaka . Så i dec ramlade Abbe vid soffan hemma och fick en blödning i huvudet , och detta var oxå en perss. Blev kvar på sjukhuset väcktes 1 gång i timmen för att se att han var kontaktbar, hade blödningen fyllts på  så hade dom varit tvungen att borra i hjärtats huvud. Men allt gick bra denna gång oxå. Så nu är vi här ett år senare och jag kan sägar det är tur vi bor i sverige och har en bra sjukvård. Vi har en bra doktor och bra sköterska , men våran favvo sköterska har fått barn så hon saknar vi både Abbe och jag.  Jag hoppas bara att det håller på vända snart för vå Älskade prins albin som snart fyller 4 år. Barn är så anpassnigs bara , tex i sommar gick vi och tog stick i fingret VARJE DAG och abbe tog bara fram fingrarna, Lika dant när vi har varit inlagda på sjukhus , han har haft det jättbra lekt på lekterapin , spela pingis , cykla i umeå fick man göra oxå inne tom. Nu har tagit ett beslut att låta Abbes kropp vara utan behandlingar ett tag och nu har värdena gått upp själv till 75.
Jag ville bara skriva om allt  som har hänt våran familj  det här året som har gått . Sen har vi haft sån tur som har bra vänner och familj som har ställt upp och haft våran älskade Ebba , kommit till oss på sjukhuset och funnits där för oss när vi har behövt prata stötta.

Nä nu måste jag göra i ordning Ebba för skolan. Kram

RASTLÖS

Är ganska rastlös idag, vet inte riktigt vad vi ska hitta på jag och barna , har städat på morgonen. Nu sitter dom vi tvn. Ebba har fått en ny cykel idag men hon får vänta tills Ante kommer hem. Till lunch åt jag sallad från bim= body in motion, älskar deras sallader och man blir så mätt på dom. I morgon ska Ebba få gå på skolan tror jag , hon har inte varit på toa alls idag. Abbe och jag ska till mitt jobb imorgon på förmiddagen, sen ska vi och köpa godis till påskäggen tror jag.

Nu vill barna spela sällskaps spel , så nu måste jag sluta.

Mina barn Ebba Albin


Ny vecka

Ännu en ny vecka, ebba började denna vecka att vara hemma från skolan. Hon är inte bra än , hon har haft diarre, och inte ätit något , feber hade hon i går oxå men idag är hon bättre , hon har ätit frukost och varit uppe på benen. Kanske får hon gå i morgon vi får se. Vi har varit ut på en cykelpromenad , har konstaterat att Ebba måste få en ny cykel hon oxå.

På långfredag är det dax för Abbe att sluta med tutten , han ska skicka tutten till tomten säger han , hoppas bara dt går bra , men det gör det nooog!!!! Har varit ganska betämd med honom nu ,ska han ha tutten får han sitta i soffan och ta det lugnt, det har gått bra iallafall. .  Han kommer få ett stort paket av oss efter någon dag när vi har sett att det går bra utan proppen.

LÖRDAG

Klev upp itid gjorde i ordning mackor som vi skulle ha med oss till badet i övik. Men vi kom inte så långt typ till Söråker då kräks Abbe i bilen , vi vände om hem och ställde in allt , gissa om Ebba blev besviken. Hon grinade var ganska förstörd , hon hade längtat så, efter en timme åkte vi igen , Abbe hade nog blivit åksjuk för han satt och såg på film i bilen. Det gick bra upp ibilen , hansatt fram med Ante. Vi åkte allt som gick att åka , var där i nästan 4 tim, sen var barna medvetslösa båda somnade i bilen hem. Nu är vi hemma och Ebba har klagat att hon fryser tog febern på henne 40.1 hade hon.

Till Kelvins mamma Linda : jag undrar vad det är för havtorns ni ger er son och vad ni har köpt den. Jag ska hämta vårat i morgon på Lifebutiken. Abbe äter nu hela havtornsbär 2 på morgon varje dag.

VART

Vart har denna dag tagit vägen, åkte in med Abbe på Kulturmagasinet men det blev bara ett kort besök han tyckte det var tråkigt. Skulle ha åkt till Jobbet idag , kändes roligt att hälsa på men jensa ringde och sa att en flicka hade fått magsjuka så då åkte vi på stan och lunchade med Ante . I kväll skulle vi till Könhs men tuvis har oxå magsjuka , så dit vill vi inte komma . Har nyss varit och stor handlat och ska snart börja med maten. Ebba följde med Lisa hem , hon skulle få äta där. I morgon tänkte vi lämna barna till farmor , vi skulle ut och äta och sedan gå på bio men farmor är sjuk. Så allt blev inställt men det gör inget , vi åker till paradisbadet istället , vi passar på nu när abbes värden är ganska bra.


HA EN SKÖN FREDAGSKVÄLL

Nackspärr

Vaknade med nackspärr i morse, inge skönt kan jag lova. Ska inte träna lunch pass idag kör morgontränig på lör,sön. Igår kväll var Abbe och jag på 4 års kalas hos Emma b, Jag trodde han skulle bli jätteblyg men det gick jättebra. Barna sover ännu, Ante ska skjutsa Ebba till skolan nu på morgonen, och Abbe ,jag vi ska nog åka ut till  mitt jobb och hälsa på en sväng. Hoppas farmor blir bättre i förskylningen för imorgon tänkte jag och ante gå på bio äte god mat och barna sovahos farmor, men jag tror inte det blir av hon var så himla krasslig i går.

Hej linda

Hej Linda ! Abbe har inte börjat på förskolan än, jag är med honom hela tiden, eftersom han har varit så låg så jättelänge, han har typ legat under 10 hela tiden men när han har fått behandling har dom gått upp trombisarna , när medicinen har gått ur kroppen har han sjunkit tillbaka under 10. Så nu när han ligger på 75 är det jätte stort steg för oss, men vi vet ju med den här sjukdomen kan ju värdena ändras från ena dan till den andra. Vi ska ta prov om 2 veckor igen.
Havtornen han äter är rena havtorn bär, som jag fått av en kompis mamma, men jag har beställt havtorns juice på life butiken som man kunde blanda ut, ska hämta det i morgon. Vad är det andra du ger din son? Ä r det oxå någon slags vitamin?

kramar från mig

vår

Ebba har varit hemma idag oxå, vi tog en extra dag till men i morgon ska hon gå. På förmiddan har vi varit på barnens hus och köpt present till Tuvalisa som fyllt 3 år , barna fick en liten sak var dom oxå. Vi skulle ha varit på förskolan idag men vi gick aldrig dit för Ebba var hemma, så vi hämtade Teodor så han är här nu och leker.

Jag ska träna idag kl 16:30 medel puls , men jag har så ont nacken . Ante och jag möts bara i dörren idag jag får förbereda middagen , idag blir det lax med äpplen , purjo , grädde senap jättegott , Vi fick det när vi var hos mamma och Abbe åt jättemycket då men när jag gjorde det hemma tyckte inte barna om det. Kokerskan på mitt jobb har sagt att det tar cirka 15 ggr att lära sig tycka om en ny maträtt, man får inte ge upp!!!!!!!!!!!!!!!

RSS 2.0