Helgen springer iväg

Ja , då var helgen över. Igår sov Tedde hos oss och det gick jättebra. Några små tjafs blev det men dom hade jättekul. Abbe vaknade med variga ögon igår , så vi var in med honom på distriktläkarjouren. Fick med oss salva hem, man ska ju inte smörja i onödan, men med tanke på Abbes situation tyckte dom att vi skulle få salva till hans ögon. Själv känner jag att han inte behöver stå ut med mycket mer sjukhus tid som vi har varit på och är på.............  Abbe har jättemånga svarta blåmärken nu på benen, kanske är han under 10 eftersom han har infektion vet ej.

Ante var på firma fest igår han oxå , så familjen Klang kom förbi och åt middag med oss , vi hade jättemysigt. Så på Onsdag är det min tur att svirra runt, ska på gatufesten med några kompisar!  Det ska bli jättekul .. Måste göra mig klar ska till svärmor på middag..

Vilken helg det har varit, helt underbart!!!!!!!!!!!!

God morgon

God morgon fina du , har varit vaken ett  tag nu. Sol på oss idag oxå, helt underbart .  Ebba har inte ringt , så allt har nog gått bra, hon kommer hem på em. Idag ska Abbe och jag luncha med ante och morfar.

Abbe har fått ganska många prickar nu , kan bero på att han har lekt ganska tufft med tedde , men han är nog fortfarande låg, låg,låg.......  Det låter som jag klagar men önskar bara att han ska upp i värde på trombisarna. 

Inte fick jag igång min nya min pc heller , faan man är så jävla dålig på datorer. Jag fixade allt utom det trådlösa nätverket, ante får fixa det.

Kan bara lova att våran lilla prins kommer nog att få vattkoppor han oxå snart , både tedde och granne Hugo har koppor. Men det kan kanske vara bra om han får vattkoppor, kanske allt ställs tillrätta i kroppen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Fånga dagen

SOL OCH VÄRME

Vilket väder vi har . Helt undrbart tycker jag. Har varit ute hela dagarna . I dag åkte Ebba till Lisas mormor på Tranviken hon ska sova över hos dom. Pratade med henne nu i kväll , dom har haft det jättebra . Nu ikväll har vi satt upp våran stora pool som vi har, nu är allt klart , ante har precis lagt i klor tabletterna.

Ante och jag åkte på mediemarkt nu ikväll vi köpte en ny mini pc , ha viljat haft en sån länge . Den var jättefin . Så nu ska det bli min egen lilla dator när jag bloggar, kanska Ante köhn kan hjälpa mig med bilderna igen .... Ska ävedn ta med den på semestern.

I morgon är det fredag och vi ska på middag till min pappa han ska bjuda på grillat. På lördag ska Tedde sova hos oss, hans mamma och pappa ska på bröllop. Det tycker Abbe ska bli kul, vi ska hyra film..

sov gott......... vakna sött

Hem ljuva hem

Nuär vi hemma i svedala. Det har varit en underbar resa , med mycket bad , sol, mat. Barna har badat hela dagarna , Abbe har inte behövt ha hjälmen på stranden eftersom det bara var sand strand , men till och från måste han ha den. även ha den i poolen.  Så nu har man fått lite brunfärg inför sommaren.  Att resa med mina barn är inga problem, dom har varit helt otroliga på flyget och på Cypern . Ebba har inte klagat 1 gång ens, hon är så duktig.

Tack älskade mamma för denna resa , den har varit underbar , hoppas att även du är nöjd med allt.

Kram

Nu drar vi

Nu drar vi ner till Stockholm, imorgon ska vi åka tillCypern mamma har bjudit min familj, och anna, matte. Ska bli så jävla skönt. Med tanke på att jag och Andreas inte har haft sem på så länge förra sommaren blev det ingen etersom Abbe var sjuk och ante ramlade han oxå . Så nu ska vi njuta av sol , bad , mat, .Ta dagen som den kommer, och bara vara.  och jag hoppas min mamma kommer oxå att vara nöjd med allt. Tack mamma för den här resan och tack för att du finns , hoppas du får en bra 50års dag på Cypern, det ska vi se till att du får. 
Kramar från mig till dig.

Ebbas första skolavslutning

Snacka att mamma och pappa var stolt igår. Hon var så fint klädd och fin i håret. Ebba hade valt allt själv hon skulle ha på sig. Barna var så duktiga när dom sjöng. Nu har hon gått ur ettan , och detta år har gått så fort . Ebba hade gjort så fin duk till sin fröken och ett halsband när vi var på sjukhuset. Tur dom har lekterapin där!  Abbe fick vara hos min moster när vi åkte upp till kyrkan , han var trött efter allt.  När vi kom hem fikade vi tårta . Ebba blev jätteglad för sina paket hon fick av mig och ante. Hon tog på sig halsbandet direkt.

I går kväll tog vi det bara lugnt såg på talangfinalen. Jag packade lite , ska i väg och köpa allt på apoteket nu på morgonen.

senaste dygnet

DEt senaste dygnet har vi varit på sjukhuset 2ggr. Först på morgonen var vi och tog prov , Svaret var 21 och det är jättebra , nu har han inte varit under 10 på 2 mån . Sen på eftemiddagen fick  Abbe sitta vid datorn och då behövde han inte ha hjälmen , när han hade spelat klart skulle jag dammsuga och han vill hjälpa mig med det att dra fram soffan , där under fann han spindelmannen nät och nån kula, medans jag står med rygg mot honom hinner han ramla och halka på kulan ramlar med kinden och jag hör att det blev en jäkla smäll, han blir jätterädd och säger inte sjukhuset mamma inte flygplan vill inte , jag får ringa hem Ante och ringer sjukhuset . Dom vill att vi kommer in på än gång. Catarina undersöker Abbe och hon hade redan beslutat att vi skulle sova kvar och att han skulle få blodplättar. Jag var och är helt förstörd , jag ger mig själv skulden att jag inte tog på han hjälmen. Men han var ledsen när dom satt in flygplanet , sedan kom moster & Mattias , Alexandra & Tedde . Abbe var så glad när Tedde kom dom lekte av sig rejält på lekterapin . Han satt och lekte medans han fick trombisarna. FAAAAN nu ska jag aldrig glömma hjälm jäven mer!!!!!!!!!!!!!!!! Dom observerade Abbe under natten , hade inget hänt under natten fick dom åka hem på morgon , dom kom hem kl:700. Ante hade väll inte sovit så jävla mycket under natten och inte jag här hemma heller . Jag satt och väntade att timmarna skulle gå.

Nu har vi nyss vaknat efter att ha sovit middag !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.s  Ni som har itp barn andvänd hjälm när värdena är låga . Olyckan är framme fort kan jag lovaDS


Sjukhusbesök idag

Kl:8:30 ska vi vara på sjukhuset för att ta prover, hoppas att dom är över 10 , jag tror det iallafall.

Till småbarnsmamman: Jag förstår att ni blir ledsen och förtvivlad. Fast han har låga trombisat , titta hur allmän tisllståndet är på pojken har vi fått höra . Jag förstår att ni är rädda att han ska börja blöda, det är jag oxå , men skaffa en akut väska med sånt ni behöver för sjukdom Tex: blodstillandevadd, cyklokapron, plåster. Det har vi till våran prins och den följer med vart vi än går olyckan kan vara framme fort när den händer. Abbe har cykelhjälm på sig varje dag och vi har 2 st i reserv hemma om det skulle hända att ena går sönder. Han bryr sig inte om hjälmen , men igår var vi på barnenshus när det regnade då sa en dam till abbe :- Har du cyklat hit i regnet , nä det har vi inte fick jag säga och han har en blodsjukdom!!!!!!!!!!!! Dåförsökte hon prata bort det hela.

Men eran lillson har ni tagit alla prover man kan ta. Vi har tagit allt , 2 ggr tom . Vi var ju uppe i Umeå 1 vecka. Du får mer än gärna ringa mig 0706166661, om du har några frågor...

Idag ska jag på stan en sväng , hämta paket , hämta en jacka . Skulle behöva växla till euro. Handla till skolavslutningen.

Vi hörs senare när jag har fått provsvaren !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mycket att göra

Hej hopp idag måste jag hinna mycket kan jag lova. Stan hämta ringen + Ebbas halsband , hämta bilen som varit på behandling, plantera blommor , köpa hudkräm, tvätta , tvätta.

Ska försöka ha Abbe hos farmor medans jag åker på stan. Har inte skrivit packlista ännu eller köpt sokrämer och allt som innebär utlandet , det är inte likt mig kan jag säga. Brukar planera långt innan. Men jag har blivit ganska förändrad sen Abbe blev sjuk, det viktig är att barna och vi har det bra , packa hinner jag i helgen. Vi ska in på torsdag och ta prover , tycker att han är ganska så pigg prinsen , full fart är det i allafall. Pratade med en mamma igår när Ebba hade ridning , hon frågade om Abbes sjukdom , varför han hade hjälm och så , när jag berättade kom hon fram till att en i hennes sons klass hade denna sjukdom . Jag har hört många som har eller har haft denna sjukdom , många har blivit friska oxh det är de vi hoppas för med våran Abbe. Fast han går under kroniskt nu så säger catarina att den kan läka ut när som . Och Hoppet tapper vi Aldrig kan jag lova.

Förra sommaren när allt var så nytt , snacka att vi gjorde allt vad läkarna sa, tog bort rumsbordet , ingen studsmatta , ingen cykling, vi vågade knappt vara ute med honom , var så rädd att han skulle slå siig och blöda. Nu i helgen har han blööt i näsan 2 ggr , han blir väldigt rädd skräcken i hans ögon är inge roligt att se . Men vi fick stopp direkt efter som vi har hans akutväska. Men varför han blödde var att han var inne med typp hela handen i näsan och grävde och det behövs inget mer för att han ska blöda

St dagen

Då var helgen nästan över, igår hade vi  sammandrag för Ebbas fotbollslag, det gick jättebra försäljningen var lysande flickorna fick in mycket pengar. Vi började dagen ute kl 7:30 - kom hem 14:00. Helt underbart väder blev det oxå. När i kom hem var vi helt slut allaihop kan jag säga. Barna somnade tidigt.

Idag ska vi på Norra berget dom har st dagen där , men bara om det blir bättre väder åker vi. Pappa köhn ska spela med sitt band , så vi åker med resten av familjen köhn. Nu på morgon måste jag ringa till Koh lanta och prata med Majbritt , fråga hur det går med vårat boende.

Nu är det snart 1 vecka kvar tills vi åker , gud vad jag längtar kan jag säga......     

Puss på dig !


long time

Det var längesen , har inte haft lust bara. En läges rapport : Fullt upp håller på att planera Ebbas fotbollslags sammandrag på lördag , allt är nästan klart.

Abbe håller sig nog över 10 strecket med trombisarna , vi ska ta prov till veckan . Vi ska ju snart ut och flyga , vi har blivit bjudna av min mamma till Cypern , hon fyller 50 år.

Och skolavslutningen närmar sig för lill gumman oxå, kan bara inte fatta att hon har gått ut 1 snart!!!

Jag ska inte börja jobba augusti som det var tänkt, har hänt lite saker , så vi beslutade maken och jag , att jag blir hemma framöver oxå. Många frågar hur det går att vara hemma så länge med ett allvarligt sjukt barn , men det ska jag säga vissa dagar är helt underbara medans andra inte så roliga som tex när inget är bra alls  för Abbe. Men jag förstår honom , han blir väll less morsan han oxå med mitt tjat att han inte ska slå sig .  Men mest av våra dagar har vi det jättebra vi myser , är ute och cyklar , hälsar på dagis, leker , är på birsta .......

I dag ska Abbe vara hos farmor några timmar , jag ska åka och handla till sammandraget , och gå lite sjäv på Birsta , ska bli jätteskönt känner jag. Även Abbes kusin Neo ska vara hos farmor idag...


ha det gött


Tisdag

Idag har vi tagit det lugnt på fm , när vi hämtade Ebba tog vi med oss Singha och Klassen fick träffa honom . Ebba var så stolt att få visa upp hennes katt. När vi for från skolan åkte vi till vetrinären , singha skulle få sin katt spruta och allt gick bra. Nu sover prinsen , han dog av i bilen och Ebba sitter vid datorn spelar spel.

Jag känner mig slut i kroppen och är jättetrött men det var nog för attjag satt mig ner. Svärmor kommer snart , jag tänkte åka och handla lite till middagen , fylla på förråden. Ingen ide att väcka Abbe då blir han på så dåligt humör och tar ca: 30  min innan han har varknat till liv, han kan bli så sur och arg. Ante är likadan han .

RSS 2.0