Tarzanstigen och 2 doktorbesök

Var med barna på södra igår och gick tarzanstigen , dom tyckte den var rolig. När vi hade gått klart plockade dom blåbär och började leka men när vi skulle gå till bilen kunde Abbe inte gå. Han hade fått jätteont i ljumsken . Jag fick bära honom till bilen och ta av honom jeansen. När vi kom hem var han jätteledsen , så jag ringde våran sköterska Gudrun fick komma direkt , jag trodde det var något brock, men det var nog bara en sträckning = blödning. Han har iallafall jätteont så han får alvedon. När vi kom hem var det nästa barns tur Ebba alltså , hon har klagat på ögat i flera dagar nu , så när jag tittade i ögat har hon en rejäl vagel iögat. Så jag förstår att hon har ont. Vi fick salva och ska smörja var 3 tim. Men hon blir helt förtvivlad när jag ska smörja henne. Det var min dag i stort sett. Hoppas denna dag blir bättre.

Besök hos Milton med fam


Var och hälsade på Jensa med familj på ön. Fick träffa Milton Ebba är helt såld vill oxå ha hund nu, men mamma säger nej. Och pappa säger kanske. Milton var hur söt som helst. Vi har tagit det ganska lungt , har städat , barna har lekt med varandra och varit vänner. Ebba ska sova hos sin moster i kväll och hon längtar jättemycket..

Full fart


Det var full fart när killarna lekte idag, dom var riddare med svärd , nästa sekund var dom spindelmannen. Tedde var så gullig han skulle oxå ha hjälm som Abbe inne. Har hunnit med mycket idag , Ebba har fått ny garderob på sitt rum.

Till Linda

Förlåt att jag ej svarat . Abbe får bara membrasinet , vi ger honom inget silver. Jag sa bara här om dagen att vi måste börja ge honom silvret för vi har ju hela flaskan kvar. Abbe har inte varit undet 10 sedan början av feb, så 38 för oss är jättemycket nu. Men hur mycket ger du din son i membrasin och silver. Är Kelvin friskförklarad nu eller?

Tänker på er. Kram Maria

Ebba och Tuvalisa



Tjejerna myste dom oxå, ebba blir som en lill mamma för tuva.

Tacokväll

Var hos Köhns i går , åt tacos . Allt var bra tills pojkarna skulle få godis och se på film . dom fick så bråttom ner i trappan så våran Abbe ramlar ner från trappen. Vi blev så rädda men pappa Köhn var snabb och fångade honom. Albin själv blev oxå rädd och ville inte åka på sjukhuset.Ebba vart oxå rädd. Så jag ringde Akuten och skulle rådfråga dom om Abbes situation , första personen jag pratade med visste inte vad itp var och visste inte heller vad trombisar var och visste inte heller vilket värde man ska ligga på om man är frisk, jag blev så jävla förbannad fick prata med en ny sköterska hon visste lika lite om itp , jag som föälder fick berätta om itp och trombocyters värde. Kan inte förstå jobbar man på Akuten och är sjuksyrra så borde man iallafall veta vilka värden man ska ligga på i trombocyter. Dom måste ju ha tagit några rör blod prov i sina dagar........ Kan känna att jag som mamma måste hela tiden förklara vad det är för sjukdom och vad den innebär, för det finns inte så många som har den eller har haft den. Det hela slutade med att jag fick ringa sjukvårdupplysningen för Akuten kunde inget göra. Där fick jag prata med en snäll dam som hette Gunilla. Hon kontaktade barnjouren, så doktorn ringde mig. Hon hade tom pratat med Abbes doktor C. Vi kom överens att vi skulle avvakta. Blev han trött och slö skulle vi åka in direkt, men han har sovit bra i natt jag har väckt han några gånger för att se hur han är..............

Tack för kvällen familjen Köhn

Ben 10



Albin med sin bästa kompis Teodor....... 

Skatans cafe

Har varit med familjen på skatans cafe , pappa bjöd oss. Syrran och Matte var oxå med + mamma. Ebba sa på vägen ut : Mamma tänk om morfar och mormor är kära i varnadra igen nu när morfar åker med mormor. Hon är så gullig gumman , har så mycket tankar . Jag och Ante åt räkmacka , dom ändra åt fisk , barna åt pannkaka...................

I morgon ska vi grilla hos Köhns , världens bästa grannar och vänner . Maken Köhn har varit här och hjäpt mig med min nya dator , jättesnällt av honom . Nu kan jag skypea och lägga in bilder . Så nu blir det skyping från Thailand i dec.

Ha en skön kväll......

sockervadds ätning




På Gröna lund och åker karusller

Ebbas katt Singha

 

kompisdag




Ebba har några kompisar här idag, och jag håller på att lära mig än gång till med bilderna....

50 års kalas

Kalas för min älskade mamma ska vi på idag i hamre långsjön.  Syster är här nu och gör sig i ordning.  Imorgon ska vi till Ebbas kompis familj på grillning och söndag ska vi till svärfar i ånge. Sen på måndag ska barna sova hos mormor , ante och jag har bröllopsdag , vi ska ut och äta .

Ha det......................... gött

38

Vill bara tala om att Abbes värde på tromobisarna var 38,38,38,38,38,38, sakta men säkert kanske det börja ljusna i tunneln för oss oxå. Jag är så glad att det var högre än vad jag sa. Hoppas vi är på rätt väg nu!

Tappat lusten

Det var ett tag sen jag skrev . Har bara inte haft lust. Förra veckan var vi i Stockholm och myste , .men deet hände några saker där oxå kan jag lova : Jag tappade min handväska och blev ganska hysterisk men fick tillbaka den från resturangen vi var på . Vi var på Grönan ända tills dom stängde stället barna var så glad och kunde åka vad dom ville.... Dom 2 sista dagarna fick jag magkatarr känning har aldrig haft det förrut , men det var inte skönt kan jag lova. Har tagit det lugnt nu sen vi kom hem.

Vi har träffat några vänner och grillat och barna har lekt med sina kompisar.. Idag har vi varit och träffat Catarina B Abbes doktor , vi tog oxå prov men väntar på provsvar . Det såg jättebra ut och han är inteblå i gommen längre. Ska fortsätta att vara hemma till hösten .



KRAM FRÅN MIG

Ännu en dag med regn

Gud vad tråkigt väder vi har , jag har haft ont i huvudet 2 dagar nu. I går började jag rensa på Ebbas rum, satt i 2 tim pågolvet med hennes bratz& barbie sorterade dom i olika fack. Ska åka på Ikea nu på morgonen och köpa en hurts till hennes rum , där hon kan ha papper , pennor pärmar mm.


I morgon  åker vi mot huvudstaden ska stanna där tills på söndag, ska bli myssigt. Vi ska på gröna , naturhistoriska , vasamuseet, skansken ....... Och hinna med stan lite iallafall. Vi ska åka med familjen Klang, dom ska bo i min svågers lägenhet i sundbyberg. Så i morgonbitti åker vi...

Abbes prickar är mycket bättre men vi hoppas att han får vattkoppor nu och inte i Thailand. Tuvalisa har nu koppor så vi har varit där jättemycket med Abbe . Dom tror att det kan vara bra om han fick en riktig infektion , kanske det kan vända......Ska träffa Catarina på onsdag till veckan och även ta prov , tror att värdena är dom samma som förra gången .


Kram från mig!!!!!!!!!!!!!!!!


Många saker

vaknade nyss att Abbe ville snyta sig, han är räddom  han tar i.. Rädd för att det ska komma blod ..Det var ett tag sen jag skrev.hänt mycket sen sist ; Familjen har varit på gatufesten tittat på Darin ( Ebba fick autograf- stolt som ett troll) Sen gick vi och åt på playa primo , jättegod mat . Det var lördagen, söndagen var vi på fotbolsscup hela dagen, tjejerna var jätteduktiga, kom 2 :a. igår började andreas semestern, Ebba och jag vi drog in till stan och satt oss på Pärlbolaget och gjorde egna smycken, det var jätte kul tycker vi båda.

Abbe och pappa var med _Köhns, pojkarna lekte bra med varandra.

Idag ska vi på ikea handla förvaring till barnas rum..

Kram på dig.

dagen efter

Hade trevligt i går men man är för gammal för sånt här kan jag säga och lova . Kände inte många på denna kväll.  Kom hem i lagom tid oxå. Vi åt en langos och sen tog vi taxi hem . En sak kan jag inte förstå att man ska ha med sig barn när man själv sitter och super vid ett bord. Det skulle aldrig jag göra kan jag lova, men på lördag ska vi in med barna , vi tar bussen in och går på tivolit ........

ONSDAGSMORGON

abbe och jag har varit vaken ett tag men ebba sover fortfarande. I dag ska jag till frissan snacka om att jag har utväxt. Vill bli ljusare nu när det börjar bli sommar. Barna ska vara hos farmor. Ikväll ska jag på gatufesten med några vänner , vi ska träffas hos mig innan , det ska bli sköj.

Abbe börjar bli dålig tror jag , han är loj och jätteprickig i petieker. Hoppas att han får vattkoppor nu kan säga , Tuvalisa fick i går . Och han har träffat dom mycket på sistone, hoppas han får det iallafall.

I går hade barna 2 kompisar var hemma här , så  vid lunch bordet var  det 6 ungar och allt gick jättebra. grannflickan sa: - Det är som ett dagis här Maria.  Men dom var sams allihopa.

Nu ska jag gå och ge Abbe droppar i ögonen.

Kramen

RSS 2.0